top of page
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Círculo Negro
BIOGRAFIA

LAURA BERNIS PRAT (Lleida,1994)

Laura Bernis Prat | Periodista i escriptora | Jove escriptora dels llibres de Les Històries de Labepra, Les Històries de Labepra i l'Espasa Negra, Capità 47 i El misteri de la biblioteca

Laura Bernis Prat (Lleida, 14 de gener del 1994) és periodista

i escriptora. Va graduar-se en Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra el 2016.
 

Escriptora

 

Amb tan sols 12 anys va començar a escriure el que seria el seu primer llibre, Les Històries de Labepra (Arola Editors, 2009) publicat quan en tenia 14. Les Històries de Labepra i l'Espasa Negra (Arola Editors, 2010) és el seu segon llibre, escrit quan Bernis tenia 15 anys, que és la continuació del primer. Ambdós llibres estan dirigits al públic infantil i juvenil, per nens de 8 a 12 anys. També és la il·lustradora dels seus llibres.

El seu tercer llibre, Capità 47 (Pagès Editors, 2017), és un llibre musical, escrit i il·lustrat per ella mateixa amb música d'Albert Guinovart, interpretada per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell.

L'any 2018, va escriure El misteri de la biblioteca (IEI, 2018).

 

Des de l'inici de la seva trajectòria com a escriptora, l'any 2009, realitza activitats literàries a col·legis d’arreu de Catalunya fomentant la lectura i l’escriptura entre els nens i nenes. A més, forma part de la llista d’autors del programa "Lletres a les Aules" de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

Presència en mitjans de comunicació


El ressò mediàtic que va representar Laura Bernis Prat amb la seva jove edat i dos llibres publicats (amb 16 anys ja en tenia 2), ha fet que des del principi aparegués en diferents mitjans locals i nacionals. Un exemple és l'entrevista al programa InfoK de TV3 on va ser entrevistada en directe la Diada de Sant Jordi de 2010.

Premis


Ha estat guardonada amb el Premi FUNDE 2013 a l’Emprenedora més jove, essent un reconeixement al seu treball, esforç i jove talent. I també li han atorgat un dels premis als 10 joves més destacats de Catalunya (TOYP’s 2013) que organitza la Jove Cambra Internacional de Catalunya. En concret, en la categoria de “Jove excel·lent en assoliments i millora personal” per la seva tasca visitant les escoles i motivant als nens i nenes a la lectura i l’escriptura.

Periodista

 

El seu primer treball relacionat amb el periodisme fou el seu Treball de Recerca de Batxillerat, anomenat "This is a man's world". Amb tan sols 17 anys, va aconseguir entrevistar a 20 dones destacades per saber "si continuem vivint en un món d'homes o no". Algunes de les entrevistades van ser Mònica Terribas, Edurne Pasabán, Margarita Salas, Laia Sanz, Carme Ruscalleda, Susanna Griso, Lola Herrera o Ágatha Ruíz de la Prada, entre d'altres.


Mentre cursava la carrera de Periodisme a la UPF, va ser una de les creadores dels blogs "Barcelona en clau de poesia" i "Muses amb Traça", on va continuar amb la seva implicació amb la igualtat de gènere.

 

Va fer les pràctiques universitàries com a reportera (ENG) a la secció de Societat dels Informatius de Televisió de Catalunya, TV3.


Ha format part de l'equip d'edició de NUSHU, mitjà de comunicació multimèdia que explica l'actualitat internacional als nens amb realitat augmentada i realitat virtual.


Ha organitzat, presentat i moderat diversos actes. L'any 2016 va participar en la taula rodona del programa especial del Dia mundial de la Televisió, organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya.


Des de l'octubre de 2018, està treballant a Televisió de Catalunya, TV3. Desenvolupa les seves tasques en diferents apartats de la cadena, com a redactora al portal digital del 324 i reportera als serveis informatius.

bottom of page